De oorsprong van de Avondvierdaagse Geertruidenberg is ontstaan ergens in 1965 refererend aan de medailles welke in ons bezit zijn uit die tijd. Daarnaast is 2015 het jubileum jaar waarin de Avondvierdaagse voor de vijftigste keer gelopen wordt. Het oorspronkelijke bestuur uit die tijd is gestopt in ongeveer 1982 .

Om dit mooie wandel evenement voor de inwoners van Geertruidenberg niet verloren te laten gaan hebben Dhr. en Mevr.van Velzen en Dhr.Smits dit weer opgepakt en bestuurlijk voortgezet.

Na het afscheid van Dhr.Smits heeft de familie van Velzen dit evenement bijna 24 jaar mogelijk gemaakt met latere toetreding van Dhr.Snijders 1984, dochter van Velzen in 1990 en Dhr.van Seeters in 1996.

Na 24 jaar vonden Dhr. en Mevr.van Velzen het tijd dat ze gingen genieten van hun pensioen. Dochter Sylvia van Velzen heeft hierna nog lange tijd het evenement op vele gebieden actief ondersteund maar heeft inmiddels ook afscheid genomen.

Hierna hebben Dhr. Snijders en Dhr. van Seeters het evenement bestuurlijk voortgezet en inmiddels is dit versterkt door Mevr.van der Meijden en Dhr. Zijlmans.

Na 16 jaar heeft dhr. van Seeters zijn bestuurstaken neergelegd. Mevr. Ellen van der Pluijm heeft de taken van dhr. van Seeters overgenomen en maakt per 01 januari 2017 deel uit van het bestuur van de avondvierdaagse Geertruidenberg.